Ελλαδα

Καπραβέλος: Υγειονομικοί ακούν με τρόμο τη συζήτηση για άνοιγμα

«Σήμερα η εφημερία στο νοσοκομείο ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ- Κορωνοϊός
ΜΕΘ- Κορωνοϊός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Καπραβέλος: Πώς περιγράφει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου την κατάσταση στο νοσοκομείο και πού θεωρεί ότι οφείλεται η μη πτώση των κρουσμάτων.

O διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και σημείωσε ότι οι υγειονομικοί ακούν τη συζήτηση για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων με τρόμο

«Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21», είπε ο κ. Καπραβέλος και εκτίμησε ότι θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» είπε μεταξύ άλλων ότι σήμερα η εφημερία στο νοσοκομείο ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ κάτι που είναι όπως είπε αδιανόητο. Χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι, ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική. Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι νοσηλεύτριες κλαίνε όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν μέσα στις κλίνες γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενής τις έχει ανάγκη, αλλά και ότι απελπίζονται ή τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι. «Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν».

Ο κ. Καπραβέλος προσέθεσε ότι είναι αδύνατον να βασιστεί η πολιτεία για να προχωρήσει σε άνοιγμα, ενώ εκτίμησε ότι τα νούμερα των κρουσμάτων στη χώρα μας δεν πέφτουν γιατί η διασπορά είναι πλέον τόσο μεγάλη και κανέναν από τα κρούσματα που φτάνουν στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό.

Όπως είπε υπάρχουν δύο ζητήματα: είτε οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα, είτε τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και είπε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο.

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που έχουν κάποιο δικό τους άτομο μέσα στις ΜΕΘ λέγοντας ότι «ο βουβός πόνος τους είναι και δικός μας. Οι εντατικολόγοι δεν φοβούνται τον θάνατο. Να το ξέρουν οι συμπολίτες μας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ