- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτήν την ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς προχωρούν στην προγραμματισμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και αναφέρθηκε εκτεταμένα στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι ησωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Μάλιστα, για τη χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά τόνισε πως το παράδειγμα για τη χρήση της το δίνουν οι μεγαλύτεροι, σημειώνοντας επίσης: «Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι, στα μεγαλύτερα την ενημέρωση».
«Τα παιδιά βασίζονται στην επιβράβευση, οφείλουμε να τους τη δώσουμε όταν χρησιμοποιούν τη μάσκα, δεν προβάλλουμε στα παιδιά το άγχος το δικό μας και τη μικροβιοφοβία μας», σημείωσε. «Θα υπάρξει ξανά η αγκαλιά. Η μάσκα είναι μαχαίρι με δύο όψεις. Χρησιμοποιείται για καλό σκοπό στα νοσοκομεία και τώρα για λίγο καιρό στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Είναι ένα αναγκαίο κακό», σημείωσε.
Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο.
«Δεν θα ήθελα να δω το εμβόλιο ως αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης» υπογραμμίζοντας ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σχετικά fake news ανά τον κόσμο.
«Δυναμική η διασπορά του ιού»
Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.
Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού.
Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου.
Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την καταγραφή 207 νέων κρουσμάτων κορονωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.