- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λόγω της φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας η πυροσβεστική έχει εισηγηθεί την εκκένωση 4 οικισμών και μιας παιδικής κατασκήνωσης
Την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αθίκια, για προληπτικούς λόγους, εισηγήθηκε, πριν από λίγο, η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, δίνουν αγώνα όχι μόνο ενάντια στις φλόγες, αλλά και στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά. Σημειώνεται, ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.
Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Oι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στις Κεχριές Κορινθίας, με την υποστήριξη των εναέριων μέσων, είχαν ως αποτέλεσμα να μην καούν κατοικίες.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, είχαν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση. Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν με λεωφορεία και δικά τους μέσα οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς.
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.