- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έρχεται το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων - Τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και ανακοίνωσε το τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι θα ζυγίζονται τα απορρίμματα προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο. Ο ίδιος τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους, καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.
Για τις χωματερές, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμα 10 που ναι μεν δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του '22 να έχουν κλείσει όλες», τόνισε.
Μεταξύ άλλων, δε, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17».
«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα, γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.