- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Ξανά ένοχοι η μητέρα και ο πατριός
Ο εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά πώς τον σκότωσαν
Ένοχοι για τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου κρίθηκαν ξανά η μητέρα και ο πατριός του
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου. Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά τη δολοφονία, αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος Κωστής, δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό.
Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».
Το χρονικό
Τα ίχνη του 23χρονου Κωστή χάθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.
Το προανακριτικό υλικό περιήλθε στα χέρια του ανακριτή Κοζάνης, που, στη συνέχεια έκανε ενδελεχή έρευνα. Από την κύρια ανάκριση φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 49χρονης μητέρας και του 42χρονου πατριού του Κωστή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού.
Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α.Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο.
Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης – θρίλερ από τον ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διέμεναν στην Αθήνα.
Τελικά, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 49χρονης μητέρας του και του 42χρονου πατριού του, ως κατηγορούμενους για τον φόνο του νεαρού.
Το ζευγάρι συνελήφθη το 2016 στην Ελευσίνα όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.