- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Απαιτεί μικρές θυσίες
Τι απαντά ο Δήμαρχος στην κριτική των τελευταίων ημερών
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντά στην κριτική για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας και τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου.
«Η Δευτέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Καταλαβαίνω απολύτως και την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να θες να πας στη δουλειά σου και να ταλαιπωρείσαι», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ANT1 το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας κυρίως για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας και την κριτική που έχει δεχθεί το έργο τις τελευταίες ημέρες.
Για την ταλαιπωρία οδηγών και επιβατικού κοινού ο κ. Μπακογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Κι εγώ στη θέση τους τον Δήμαρχο θα έβριζα».
Ο Δήμαρχος της Αθήνας εξήγησε ποιο είναι το σκεπτικό του έργου: «Πάμε να αλλάξουμε την ισορροπία στην πόλη. Σήμερα είμαστε στη λογική ότι το Ι.Χ. είναι βασιλιάς. Όλοι κάνουμε στην άκρη και υποκλινόμαστε στο αυτοκίνητο. Δεν έχουμε εχθρική διάθεση απέναντι στο αυτοκίνητο, αλλά θέλουμε να έχουμε μία νέα ισορροπία ανάμεσα στο αυτοκίνητο, τον πεζό, το ποδήλατο και τον επιβάτη των ΜΜΜ».
Στις επικρίσεις περί έλλειψης σχεδιασμού ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Αυτό το σχέδιο το δουλεύουμε από την 1η του Σεπτέμβρη, ήταν κεντρική προεκλογική μας δέσμευση. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν μία κυκλοφοριακή μελέτη μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήραμε τους καλύτερους συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι μας κάνανε μία μελέτη και βάση αυτής πορευόμαστε».
«Τη Δευτέρα ήταν ένα σοκ στο σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό timing για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Μου είπαν κάποιοι να το έκανα τον Αύγουστο. Αν το κάναμε τον Αύγουστο είναι σαν να σπρώχναμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.
Δείτε τη συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη στον Νίκο Χατζηνικολάου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το Fanzone του event, στο ΟΑΚΑ, θα ανοίξει δωρεάν για το κοινό, από τις 10:00 το πρωί
Σε καθοριστικό στάδιο προχωρά η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία
Πώς περιέγραψε το συμβάν
Ο ρόλος του 37χρονου που συνελήφθη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πάλι από σήμερα το βράδυ
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Πώς ξεγελούσαν τα θύματά τους
Από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο DAIS, το HeartMath 3.0 φέρνει στο επίκεντρο την ψυχική ανθεκτικότητα, την αυτορρύθμιση, την εργασιακή ευεξία και τη λήψη αποφάσεων υπό πίεση
Από ποιες περιοχές θα ξεκινήσει η κακοκαιρία και από πότε
Το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.