- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Financial Times αναφέρονται στην επιτυχία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στην προσπάθεια επανέναρξης του τουρισμού.
Ότι «η Ελλάδα ήταν μέχρι τώρα ένα σπάνιο success story αναφορικά με τον κορωνοϊό», αναφέρουν οι Financial Times για τη χώρα μας, σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς τους στην Αθήνα σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται για την επανέναρξη του τουρισμού.
«Ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 στη Ελλάδα είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με των άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα έλαβε νωρίς δραστικά μέτρα προχωρώντας σε πλήρες lockdown στις 16 Μαρτίου, 13 μέρες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού», είναι μερικά από τα στοιχεία που παραθέτουν οι FT για την επιτυχία της Ελλάδος.
Οι FT δημοσιεύουν, μάλιστα, και ένα διάγραμμα στο οποίο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι απώλειες φαίνονται μικρές σε σχέση με αυτές των άλλων τουριστικών χωρών του ευρωπαϊκού νότου».
Όπως δηλώνει στην ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στα διεθνή φόρουμε για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε πολύ γρήγορα και πήρε τις σωστές αποφάσεις νωρίτερα από ό,τι άλλες χώρες».
Στο ρεπορτάζ περιγράφεται το διαφορετικό φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα με ομπρέλες και ξαπλώστρες μακριά η μια από την άλλη, τους κλειστούς μπουφέδες και ένας χώρος για καραντίνα σε κάθε νησί.
Στους FT μιλάνε και παράγοντες της τουριστικής αγοράς που περιγράφουν την ελπίδα τους ότι τα πράγματα θα ανατραπούν προς το καλύτερο όταν η Ελλάδα «ανοίξει» για τους τουρίστες στις αρχές Ιουλίου.
«Πέρυσι υποφέραμε από τον υπερβολικό αριθμό τουριστών. Τώρα έχουμε μηδέν τουρίστες αλλά τουλάχιστον είμαστε ελεύθεροι από κορωνοϊό. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να σωθεί η σεζόν» λέει στους Financial Times ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος.
«Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε, χάσαμε ήδη τρεις μήνες - σχεδόν τη μισή σεζόν. Αλλά τώρα είναι στο χέρι των tour operators και των αεροπορικών εταιρειών να φέρουν τους τουρίστες» σημειώνει από την πλευρά του ο ξενοδόχος από την Κεφαλονιά, Μπάμπης Μουρελάτος.
Η δημοσιογράφος των FT επισημαίνει, τέλος, και την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με αναστολές καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Πάντως, Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να δεχθεί, μεγάλο οικονομικό πλήγμα, αφού ακόμη κι αν ξεκινούσε σε φουλ ρυθμούς η τουριστική σεζόν μέχρι τον Ιούλιο, το ΑΕΠ θα υποχωρούσε φέτος κατά 4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αν καταρρεύσει ο τουριστικός κλάδος το ΑΕΠ ενδέχεται να υποχωρήσει έως και 8%.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.