- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν υπάρχει ανησυχία για το διδακτικό έτος λόγω κορωνοϊού , δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές είπε η Νίκη Κεραμέως.
Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού από αύριο, Τετάρτη, και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».
Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.
Αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφ' όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».
Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.
Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο λόγω κορωνοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Φέρεται να ξέσπασε μετά από εργασίες καθαρισμού σε οικόπεδο
Η ανάρτηση - πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H άνοδος των λαϊκών πολυκαταστημάτων, η πτώση, και δυο διαφημιστικά μηνύματα που έγραψαν ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.