- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Νομικό μόρφωμα οι λέσχες καπνιστών
Νέο σαφάρι ελέγχων για να κλείσουν τα lounge των καπνιστών
«Παράνομες» χαρακτηρίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τις προσπάθειες καταστηματαρχών να ανοίξουν καπνιστικές λέσχες για να παρακάμψουν τον νόμο.
Στο θέμα της παράκαμψης του αντικαπνιστικού νόμου με τις «Λέσχες Καπνιστών» επανέρχεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας(ΕΑΔ). Μετά την πρόσφατη παρέμβαση, που έκανε λόγο για «καινοφανή νομικά μορφώματα», που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν τον αντικαπνιστικό νόμο, με σημερινό δελτίο Τύπου ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης διαψεύδει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), το οποίο υποστηρίζει ότι ο ίδιος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του διευκρίνισε ότι το νομικό πλαίσιο που προτείνει η ΠΑΣΚΕΔΙ για την ίδρυση Λεσχών Καπνιστών είναι αποδεκτό από την ανεξάρτητη αρχή και έχει την πλήρη αδειοδότηση για να λειτουργεί.
Ο κ. Μπίνης επισημαίνει ότι ουδέποτε προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση και χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές, ψευδές, δυσφημιστικό και άκρως παραπλανητικό το δημοσίευμα της ΠΑΣΚΕΔΙ, στο οποίο επιπρόσθετα παρανόμως χρησιμοποιείται το λογότυπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με προφανή σκοπό την πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες και τους επιχειρηματίες».
Ο διοικητής της ΕΑΔ διευκρινίζει «προς αποφυγή οιασδήποτε παρερμηνείας» ότι προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργία τους ως Λέσχες Καπνιστών θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, από κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν επιθεωρητές -ελεγκτές της ΕΑΔ, καθώς και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας των Περιφερειών. Αντικείμενο ελέγχου, προσθέτει ο κ. Μπίνης, θα είναι η συμμόρφωσή τους στο σύνολο των διατάξεων που διέπουν τις προϋποθέσεις ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, και ο υγιής ανταγωνισμός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η αστάθεια
Επί τόπου ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Έφτασαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αν η Πολιτεία θέλει πραγματικά να κρατήσει ζωντανές τις ακριτικές περιοχές, ας εξετάσει τη δημογραφική πολιτική και την ανάπτυξη των υποδομών
Η καθιέρωση της πρόσβασης σε αξιόπιστους μηχανισμούς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών βοηθά τους καταναλωτές να διαφυλάττουν αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους
Πότε θα φτιάξει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι
Δείτε τις εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
Η πιθανότερη εκδοχή
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας
Ολοκληρώθηκαν χθες οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.