- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχεδόν 2.800 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά σε 7 ημέρες
Στη Λέσβο οι περισσότερες αφίξεις - Αναλυτικά στοιχεία
Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου, με 2.973 άτομα να φθάνουν την τελευταία εβδομάδα.
Συνολικά 2.793 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε μια εβδομάδα, από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο. Από το πρωί σήμερα και μέχρι αυτήν την ώρα (14.00 μετά το μεσημέρι) λόγω της επικρατούσας κακοκαιρίας δεν έχουν καταγραφεί αφίξεις.
Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου οι βροχοπτώσεις δεν έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αφού σύμφωνα με τη διοίκησή του, υπήρξε έγκαιρη διανομή των απαραίτητων προστατευτικών υλικών, σήμερα διαβιούν 16.459 αιτούντες άσυλο. Ενώ, στον χώρο προσωρινής διαμονής στη Σκάλα Συκαμνιάς ζουν μέχρι να μεταφερθούν για καταγραφή στη Μόρια 220 άτομα. Την ίδια στιγμή, στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ σήμερα διαβιούν σε πολύ καλές συνθήκες 1.326 πρόσφυγες και μετανάστες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία οικογένειες.
Συνολικά, στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες.
Για αύριο, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η μεταφορά -με κατεύθυνση δομές στην Καβάλα και την Κοζάνη- 133 αιτούντων άσυλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για Στρατινάκη - Γεωργίου
«Δύο συστήματα που θα κινηθούν από τον κόλπο της Σύρτης και το Στενό της Σικελίας θα δώσουν όχι μόνο αξιόλογες βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την έμφυλη ισότητα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα 3+1 don't της προηγούμενης ημέρας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.