- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θαλασσοδάνεια Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου: Καταπέλτης η εισαγγελέας
Πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορούμενων χωρίς κανένα ελαφρυντικό
Καταπέλτης στην πρότασή της για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση των θαλασσοδανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου.
Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, σε βαθμό κακουργήματος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, πρότεινε, σήμερα, κατά τη δίωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας της Έδρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου.
Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2004-2005 - κατηγορούνται ότι με αποφάσεις τους συναίνεσαν σε «θαλασσοδάνεια» ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι «δεν ήξεραν»-, η εισαγγελέας αντέτεινε πως «θα έπρεπε να ξέρετε, αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα».
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ. Πρότεινε, επίσης, και τη ενοχή του διευθυντή της τράπεζας και του ταμία, καθώς και των δανειοληπτών, οι οποίοι κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί στα αδικήματα που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ας σημειωθεί ότι η δίκη, που φτάνει στο τέλος της, ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο και αφορά στην πρώτη από τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Ένα σχεδόν χρόνο μετά, δύο από τους 12 κατηγορουμένους, οκτώ μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, δύο υπηρεσιακά στελέχη και δύο δανειολήπτες, δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.