- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόρος: Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου ελικοπτέρου
Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
Η πρώτη πράξη της έρευνας για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου θα παιχτεί στην Ιταλία.
Στην Ιταλία θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί που περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στο πως συνετρίβη στον Πόρο το μοιραίο ελικόπτερο.
Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί καθώς η Ιταλία ήταν η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. «Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευότανε να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPEN TV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.
Με το ελικόπτερο που συνετρίβη είχε ταξιδέψει και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο.
Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν
Το 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είχαν τραβηχτεί τότε από ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που είχε γίνει στην περιοχή.
Ο ΔΕΔΗΕ που μέχρι χθες δεν έβρισκε την επίμαχη επιστολή του Αθανάσιου Μπίνη, σήμερα υποστηρίζει ότι αυτή είχε φτάσει στην επιχείρηση μέσω e-mail στον πρώην διευθυντή δικτύου. Ποτέ, ωστόσο, δεν πρωτοκολλήθηκε. Έτσι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να ανακαλύψει το γιατί.
Προειδοποίηση προς τον ΔΕΔΗΕ είχε κάνει και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος ζητούσε να γίνουν υποθαλάσσια τα καλώδια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι στην περιοχή και αύριο
Πού υποβάλλεται η αίτηση
Ποια είναι η κατάσταση στο νησί αυτή την ώρα
Οι ριπές των ανέμων ξεπερνούν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα
Μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά
Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων
Η απάντηση του διαχειριστή του πνευματικού έργου του συνθέτη μετά τις αντιδράσεις
Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι - Το διάγραμμα του Meteo
Όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής
Δραματική προειδοποίηση του Αστεροσκοπείου μετά τον τραγικό χαμό δύο πυροσβεστών
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
«Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, λόγω των ανέμων», λέει ο δήμαρχος της περιοχής
Παράλληλα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 29, 32 και 52 ετών
«Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρει η ανακοίνωση
Καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά - Μπαράζ μηνυμάτων 112
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.