- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο μετανάστης που δώρισε 600.000 δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η ζωή του υπήρξε πραγματικό μυθιστόρημα
Τιμητική εκδήλωση για τον παλιννοστούντα Θανάση Παλαιολόγο που προσέφερε 600.000 δολάρια για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Πολιτεία -διά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά και τον συνεχάρη κατά τη διάρκεια σχετικής τελετής σήμερα αλλά και διά χειρός του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη- μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα, τίμησαν σήμερα το δωρητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον 93χρονο «κυρ-Θανάση». Πρόκειται για το Θανάση Παλαιολόγο, μετανάστη στις ΗΠΑ από τη Νάπη της Λέσβου που επέστρεψε στον τόπο του για να προσφέρει 600.000 δολάρια για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.
Η ζωή του -καταπώς τη διηγήθηκε στον υφυπουργό στο γραφείο της πρυτάνεως Χρυσής Βιτσιλάκη- υπήρξε πραγματικό μυθιστόρημα ταυτισμένο με την μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Πήγε μετανάστης στην Αμερική πλένοντας πιάτα στη Βοστόνη ενώ παράλληλα σπούδαζε «γιατί κάθε καλό πηγάζει από τη γνώση». Κι ύστερα πορεία στα ανατολικά μέχρι το Σαν Φρανσίσκο, το διάσημο Σίλικον Βάλεϊ και την ΙΒΜ όπου εργάστηκε. Ύστερα επιστροφή στην Ελλάδα που η γραφειοκρατία δεν τον αφήνει να ζήσει και να εργασθεί, ξανά πίσω στην Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Μυτιλήνη όπου κατάφερε κι επέστρεψε. Μαζί του, δίπλα του σήμερα, περήφανα για τον αδελφό τους και το ό,τι κατάφερε και τα αδέλφια του, υπερήλικες και μετανάστες στις ΗΠΑ κι αυτοί, η Μαριάννα και ο Αντώνης.
Στην ανάγκη η πατρίδα να τιμά καταπώς πρέπει τους ευεργέτες, τους ανθρώπους που αγόγγυστα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σε αυτήν, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του κατά την τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη ο Αντ. Διαματάρης. Αναφέρθηκε μάλιστα σε πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε αυτήν την κατεύθυνση από το Υπουργείο.
Με τη σειρά της η κ. Βασιλάκη αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς του κ. Παλαιολόγου που αποτελεί παράδειγμα για νησιώτες και όχι μόνο στην κατεύθυνση της στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «του εκπαιδευτικού ιδρύματος των Αιγαιακών Θερμοπυλών» όπως αποκάλεσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο προΐσταται.
Η δωρεά του κ. Παλαιολόγου αφορά τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και φοιτητριών», τόνισε η κ. Βασιλάκη.
Στην εκδήλωση σήμερα παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος εξήγγειλε τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την εκπόνηση μελετών στο χώρο αρμοδιότητας των τμημάτων του Πανεπιστημίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.