Ελλαδα

Διπλή τραγωδία: Τρία παιδιά νεκρά σε πισίνες ξενοδοχείων

Οι εξελίξεις και η εντολή Θεοχάρη για ελέγχους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pisina

Διπλή τραγωδία. Τρία παιδιά πνίγηκαν σε πισίνες ξενοδοχείων στη Ρόδο και τη Χερσόνησο. Οι εξελίξεις και η εντολή Θεοχάρη για ελέγχους

Θλίψη έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι ειδήσεις των πνιγμών δύο αδερφών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο και ενός 8χρονου κοριτσιού στη Χερσόνησο.

Οι δύο υποθέσεις έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη να βρίσκονται ναυαγοσώστες σε πισίνες ξενοδοχείων ώστε να επιβλέπουν όσους κολυμπούν.

«Δεν ήξεραν κολύμπι τα παιδιά μας»

Το αρχικό σοκ ήρθε από τη Ρόδο όπου δύο κορίτσια, αδερφές ηλικίας 16 και 19 ετών, πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών δήλωσαν  ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι  γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι  10 ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής  οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις; 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας. 

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα  κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς,δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο. Ο ναυαγωσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 6 και 20 και έφθασε στο σημείο δέκα λεπτά αργότερα. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη.

Δύο συλλήψεις για τον πνιγμό της 8χρονης στην Κρήτη

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στηη Χερσόνησο και θύμα ήταν μία 8χρονη από το Ισραήλ. Το κοριτσάκι πνίγηκε στα νερά της πισίνας του ξενοδοχείου, μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια μελών της οικογένειάς του και άλλων τουριστών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι δύο γυναίκες που ήταν υπεύθυνες στην ξενοδοχειακή μονάδα την ώρα που βρήκε τραγικό θάνατο η 8χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο αλλοδαπές ηλικίας 42 και 56 ετών, που ήταν υπεύθυνες στο ξενοδοχείο την ώρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μικρό παιδί.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν να πάρουν στα χέρια τους την νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Την ίδια ώρα ερευνάται το νόμιμο λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, ενώ ακόμη δεν έχει δώσει κατάθεση ο διευθυντής και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Εντολή Θεοχάρη για εντατικοποίηση των ελέγχων

«Η χώρα μας είναι απολύτως ασφαλής» διαμήνυσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Αναφερόμενος στις δύο τραγωδίες σε δύο νησιά, με τους πνιγμούς σε πισίνα των δύο αδελφών και της 8χρονης,  ο υπουργός επεσήμανε ότι το νομικό πλαίσιο που έχει η χώρα μας είναι επαρκές και υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδόχων τηρούν τις δεσμεύσεις που τους έχει επιβάλλει ο νόμος.

«Οι περιφερειακές υπηρεσίες ήταν ενεργές από την πρώτη στιγμή» σημείωσε ο κ.Θεοχάρης, κάνοντας γνωστό ότι επικοινώνησε ο ίδιος για να ενημερωθεί σχετικά με τα τραγικά συμβάντα.

«Πριν από λίγο υπέγραψα μια απόφαση ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ.Θεοχάρης σημείωσε για την τραγωδία με τις δύο αδελφές στην Ρόδο ότι τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας.

Θέμα σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ

Τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση του πνιγμού των δύο αδερφών. Ειδικότερα, η  «Le Figaro», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση, και τονίζει ότι τα δύο κορίτσια που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου, δεν γνώριζαν κολύμβηση. Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζει επίσης ότι την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Για το «δράμα που έλαβε χώρα στο νησί της Ρόδου» κάνει λόγο η «Ouest France».

Το πρακτορείο Reuters εστιάζει στην επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα για να εκφράσει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών. Τέλος, η τραγική είδηση αναδημοσιεύεται με πληροφορίες από το Reuters και στους New York Times.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ