- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα ελικόπτερα Σινούκ
Θωμά Λιακουνάκο, Ηλία Αρκουμανέα,Γιάννη Σμπώκο και Αντώνη Κάντα
Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα από την προμήθεια των Chinook το 1998, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook το 1998, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία για τους υπευθύνους της εταιρίας SONAK, που είχε αναλάβει το έργο των αντισταθμιστικών, Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, αλλά ούτε και για τα τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο, πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών και Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών.
Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν, κατά περίπτωση, απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ηθική αυτουργία στην απιστία.
Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση που υπεγράφη στο πλαίσιο της αγοράς των ελικοπτέρων, για Α/Ω ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία κατά τη δικογραφία δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί στο Δημόσιο ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.
Με την απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία αξιόποινων πράξεων των τεσσάρων κατηγορουμένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.