- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η λεπτομερής κατάθεση του αστυνομικού
Αναφέρθηκε σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης, από την ημέρα της αρπαγής μέχρι και την απελευθέρωση.
Λεπτομερής ήταν στην κατάθεση του στο Δικαστήριο για την απαγωγή Λεμπιδάκη αστυνομικός της Ασφαλείας Ηρακλείου, ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης της απαγωγής, από την ημέρα της αρπαγής μέχρι και την ημέρα της απελευθέρωσης.
Ο μάρτυρας αστυνομικός με σαφή και απόλυτο τρόπο περιέγραψε τις κινήσεις των απαγωγέων της ημέρας της αρπαγής και στον άψογο συντονισμό τους. Μέχρι και σήμερα όπως είπε παρά τις έρευνες που έγιναν δεν έχει εντοπιστεί το τρίτο όχημα που είχε εμπλακεί στην απαγωγή, ένα τζιπ!
Αναφέρθηκε ακόμα στην παρακολούθηση που είχαν κάνει νυχτερινές ώρες στις 7 Αυγούστου στον 23χρονο κατηγορούμενο από χωριό των Σφακίων. Ήταν την επόμενη ημέρα από την αποτυχημένη επιχείρηση στον Βράσκα.
Ο 23χρονος κινήθηκε με το αυτοκίνητο του από την Σκαλωτή προς τα Φρατζεσκιάνα Μετόχια όπου πήγε στο σπίτι άλλου κατηγορουμένου, του 47χρονου αγρότη από το Ρέθυμνο και στην συνέχεια, λίγα λεπτά μετά, έφυγε για το Κσλονύχτι όπου βρίσκεται το σπίτι άλλου κατηγορουμένου του 46χρονου Ρεθυμνιώτη ακτιβιστή.
Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο 23χρονος έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την οδήγηση, μια ανέπτυσσε ταχύτητα, μια χαμήλωνε, ενώ πριν φθάσει στον στόχο του έκανε κάποιους κύκλους.
Για το περιστατικό στον ΒΟΑΚ που αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των πρώτων υπόπτων (είναι το περιστατικό με τους τρεις κατηγορούμενους που επέβαιναν σε όχημα και τους αποδίδεται ότι αν κινήσει έστελναν sms στην οικογένεια του απαχθέντος) ο αστυνομικός ανέφερε ότι από τότε τους θεωρούσαν δράστες της απαγωγής και όχι απλά υπόπτους. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτήρηση που έκαναν στο τελευταίο κρησφύγετο, στην μάντρα του 44χρονου, στην γέφυρα της Ζουρίδας.
Όπως περιέγραψε επί τρεις νύχτες υπό καταρρακτώδη βροχή ήταν κρυμμένοι σε δένδρα και σε σκίνους και «έκοβαν» κίνηση. Ήταν τόσο καλά κρυμμένοι που δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε από drone που είχε σηκωθεί στην περιοχή!
Περιέγραψε ότι κάθε απόγευμα και ενώ η μάντρα ήταν κλειστή, ο 44χρονος πήγαινε στην μάντρα, μετέφερε κάποιες πλαστικές σακούλες, πιθανότατα με τρόφιμα, καθόταν λίγο και στην συνέχεια αναχωρούσε.
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι μάρτυρες κατηγορητηρίου και πλέον η διαδικασία προχωρά στα αναγνωστέα έγγραφα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την παραπάνω διαπίστωση ο χώρος αποκλείστηκε και φυλάσσεται
Η κοινή απόφαση των υπουργών - Για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες που είχε προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοσοφία»
131 επέστρεψαν στις οικογένειές τους
Υπήρξε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές της εγχώριας κεφαλαιαγοράς
Συναγερμός στο Παγγαίο - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση
Αυξάνονται οι ώρες απασχόλησης με νέα απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Βελτιώνεται και δρόμος μήκους 1,7 χιλιομέτρων
Οι φωτιές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση
Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Η ζωή, το έργο και οι ιδέες του φιλοσόφου μέσα από συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του στην ATHENS VOICE
Το περιστατικό συνέβη στην παραλία του Καβρού
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Αυξημένες περιπολίες και προληπτικές απαγορεύσεις
Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει με ευθύνη των οδηγών να ανανεώνεται τακτικά
Η διαδρομή, το πλούσιο συγγραφικό έργο και οι καίριες παρεμβάσεις του σπουδαίου φιλοσόφου
Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο
Αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Συλλυπητήρια της Υπουργού Πολιτισμού στην οικογένεια και στους φίλους του ηθοποιού
Καρέ καρέ η μάχη των πυροσβεστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.