- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρνητική απάντηση έλαβε ο Σάββας Ξηρός, από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, στην αίτηση του για αποφυλάκιση με όρους. Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του, αρνείται την έξοδο από τις φυλακές του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, κρίνοντας ότι δεν δικαιούται αποφυλάκιση αν δεν εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του.
Ο βαρυποινίτης προσέφυγε στο Συμβούλιο ζητώντας την «υφ' όρων απόλυσή του» επικαλούμενος λόγους υγείας με βάση το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, που δίνει δυνατότητα σε περιπτώσεις ισοβιτών κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας 80% και εφόσον έχουν εκτίσει δέκα έτη, σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, να εκτίουν το «υπόλοιπο της ποινής τους στην κατοικία τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εφέτες κρίνουν ότι ναι μεν η περίπτωσή του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν εξέλθει από τη φυλακή.
Η κρίση των δικαστικών λειτουργών για το θέμα είναι διαφορετική από εκείνην που διατύπωσε στην πρότασή του προς το Συμβούλιο ο αντιεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το άρθρο 110, καθώς, κατά την άποψή του, ο νομοθέτης δεν περιλαμβάνει στις ευνοϊκές διατάξεις του όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως ο 55χρονος βαρυποινίτης της 17 Νοέμβρη. Κατά την εκτίμηση του εισαγγελέα, αν ο Ξηρός αφεθεί ελεύθερος «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος», καθώς εκεί κατατείνει η προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι από μέρους του κατά καιρούς δηλώσεις προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης, δεν πείθουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.