Ξηρός: Αν μου πουν βγες με βραχιολάκι, δεν θα το δεχτώ
«Έχω ζητήσει συγγνώμη από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί»
Για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε επικαλούμενος λόγους υγείας, μίλησε σε συνέντευξή του ο καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια τρομοκράτης Σάββας Ξηρός.
«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό» τόνισε στο Θέμα 104,6 και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».
Ο Σάββας Ξηρός, όπως λέει δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του: «Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η Δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα».
Σχολιάζοντας την Δικαιοσύνη είπε: «Δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει αλά καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση». «Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε. «Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν. Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι» πρόσθεσε. Όπως είπε το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».
«Η 17 Νοέμβρη δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση δεν υπάρχει οργάνωση. Αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχαν συμπεριφερθεί έτσι» πρόσθεσε ο τρομοκράτης.
Όσο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αν είναι φίλοι είπε: «οι σχέσεις αλλάζουν, τα συναισθήματα παραμένουν».
Αναφερόμενος στην φυλάκισή του, είπε «υπάρχει μια ανομία, αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα συγνώμη, όχι πολιτική. Το έχω αποδεχτεί για αυτό είμαι εδώ αδιαμαρτύρητα, ξέρω γιατί είμαι εδώ μέσα.. δικαιούμουν εδώκαι 13 χρόνια να κάνω αίτηση και δεν έκανα. Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου».
Μιλώντας για τη ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του εκεί και τον βοηθάει.
Ο Σάββας Ξηρός, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία», την αντιμετώπιση που είχε αυτός και η οικογένειά του το 2002 από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Για το τι θα κάνει εάν βγει από την φυλακή, ανέφερε: «Η ζωή είναι μπροστά και η επιβίωση είναι μπροστά. Αν βγω, θα πάω στο χωριό».
Τέλος για το αν δικαιολογεί την χρήση βίας ως αντίδραση είπε «όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η βια προπορεύεται της βούλησης του ανθρώπου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.