Ελλαδα

Συγκλονιστική μαρτυρία: Κοιμόμουν, με ξύπνησαν και μου είπαν «καίγεται το πλοίο» (video)

Ντοκουμέντα από το φλεγόμενο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες μέσα από το Ελευθέριος Βενιζέλος

Τις ώρες αγωνίες που έζησε περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβάτιδα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε γκαράζ του οποίου ξέσπασε φωτιά γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Ύδρας.

Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος 2

«Κοιμόμουν στην καμπίνα και ξαφνικά χτύπησε συναγερμός και είπε ο καπετάνιος να πάμε όλοι πάνω στο κατάστρωμα. Εγώ δεν το άκουσα και με ξύπνησε η διπλανή μου στην καμπίνα και μου είπε ότι καίγεται το πλοίο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ανεβήκαμε αμέσως αλλά είχε παντού καπνό και στο κατάστρωμα, τα μωρά έκλαιγαν, τα σκυλιά γάβγιζαν, άλλοι φώναζαν “καιγόμαστε”, άλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι το πλήρωμα προσπαθούσε να μας καθησυχάσει λέγοντας μας να κάνουμε υπομονή», είπε επίσης.

 

 

Μία άλλη επιβάτιδα του πλοίου δήλωσε ότι «ήμασταν στη ντίσκο του πλοίου και είπαμε να βγούμε λίγο έξω, τότε αισθανθήκαμε τη μυρωδιά σαν να καίγεται λάστιχο. Μας είπαν ότι είναι μια εστία φωτιάς και ότι είναι υπό έλεγχο και μας είπαν να συγκεντρωθούμε εξωτερικά της ντίσκο, βάλαμε όλοι σωσίβια. Μας έβγαλαν έξω από τη ντίσκο στον 9ο όροφο, δεν είχαμε πανικό γιατί το πλήρωμα ήταν πολύ εκπαιδευμένο μας είπαν να μην αγχωθούμε και μας ενημέρωναν διαρκώς».

«Κατά την έξοδο υπήρξε μια σύγχυση αλλά σε γενικές γραμμές ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Υπήρχαν και άλλα πλοία κοντά μας και αισθανθήκαμε καλύτερα. Ο καπνός ήταν πολύ έντονος βοηθήσαμε και άτομα με μικρά παιδάκια», σημείωσε.

Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πλήρωμα ήταν σε ετοιμότητα και για το ενδεχόμενο να κατεβάσουν και τις σωσίβιες λέμβους», το οποίο ωστόσο στο τέλος δεν κρίθηκε αναγκαίο.

«Έβγαιναν καπνοί από το αμπάρι. Μας ανέβασαν στο κατάστρωμα και μας έδωσαν σωσίβια» είπε ένας άνδρας λίγο αφού το πλοίο έφτασε στον Πειραιά. Χαρακτηριστική της κατάστασης που έζησε ήταν η δήλωσή του πως «φτάσαμε ένα βήματα πριν πηδήξουμε».

Φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Σκεφτήκαμε να πηδήξουμε στη θάλασσα

Σημειώνεται ότι η αποβίβαση των 875 επιβατών του πλοίου ολοκληρώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 7 το πρωί. 

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Η εταιρεία ενημερώνει τους επιβάτες να καλούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420.

Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ