- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα
Απετράπη από τις αρχές ασφαλείας
Μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στην χώρα μας κατάφεραν να αποτρέψουν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί ως υπαίτιο της αποπειρας πραξικοπήματος του 2016, ήθελαν να δημιουργήσουν υποδομές σε ελληνικό έδαφος για τη φιλοξενία μελών του κινήματος FETO που διαφεύγουν από την Τουρκία.
Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, τρεις τουρκικής καταγωγής Αμερικανοί υπήκοοι, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου επιχείρησαν να μπουν στη χώρα, αλλά εμποδίστηκαν από τις ελληνικές αρχές. Η εφημερίδα λέει ότι εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους στην Αθήνα με εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ, για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως στελέχη ΜΚΟ και επενδυτές στον τομέα του real estate, δήλωναν ότι ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ακίνητα είτε για να παρέχουν φιλοξενία σε μετανάστες είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου και είχαν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις. Όμως, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές οι αληθινές τους προθέσεις ήταν να δημιουργήσουν, κυρίως στην Αττική, υποδομές για τη στέγαση Τούρκων οπαδών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.