- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην ελληνική αστυνομία και γυναίκες με ύψος μικρότερο από 1,70
Παρελθόν το κατώτατο όριο για την εισαγωγή στη σχολή - Η υπόθεση της Ελληνίδας που κόπηκε από τον διαγωνισμό
«Έμμεση διάκριση εις βάρος των γυναικών» αποτελεί ο ορισμός κατώτατου ορίου ύψους για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές (όπως συμβαίνει στην Ελλάδα), γνωμοδότησε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).
Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη και αφορά σε υπόθεση μιας Ελληνίδας η οποία «κόπηκε» από τον διαγωνισμό για την εισαγωγή της στη σχολή της αστυνομίας, καθώς ήταν κάτω από 1,70. Η υποψήφια προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για διακρίσεις εις βάρος της εξαιτίας του ύψους της. Οι ελληνικές δικαστικές αρχές απευθύνθηκαν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γνωμοδότηση.
Το ΔΕΕ, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αναφέρει στην απόφασή του που ισχύει και για τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ ότι το κριτήριο του ύψους θα πρέπει να αντικατασταθεί με «μια επιλογή βάσει των σωματικών ικανοτήτων των υποψηφίων».
Καθώς το μέσο ύψος των γυναικών είναι μικρότερο από αυτό των ανδρών, το όριο του 1,70 που ισχύει για όλους τους υποψήφιους για την εισαγωγή τους στις αστυνομικές σχολές «αποτελεί έμμεση διάκριση καθώς αποκλείει πολύ μεγαλύτερο αριθμό γυναικών απ’ ό,τι ανδρών» επισημαίνεται στο σκεπτικό της απόφασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.