- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο εδώλιο τρία άτομα για έργα «φαντάσματα» της ΕΥΑΘ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ
Οι «εικονικές εργασίες» αφορούσαν στην αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ λόγω υποτιθέμενων διαρροών
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται τρία άτομα, κατηγορούμενα για έργα «φαντάσματα» της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τη χρονική περίοδο 2005 - 2006, που υπολογίζεται ότι ζημίωσαν την εταιρεία με περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για τον τότε διευθυντή του Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, τον επιβλέποντα μηχανικό της Εταιρείας και τον ανάδοχο εργολάβο των έργων. Οι «εικονικές εργασίες» αφορούσαν στην αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ λόγω υποτιθέμενων διαρροών.
Από την επιτόπια αυτοψία που διενήργησαν πραγματογνώμονες, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από τις αναφερόμενες βλάβες του δικτύου προσδιορίστηκαν σε σημεία εκτός οδοστρώματος, όπως σε κτήρια, πάρκα, ιδιόκτητα οικόπεδα κ.ά.
Υιοθετώντας τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με τα οποία τα έργα ουδέποτε εκτελέστηκαν και οι αντίστοιχες εντολές εκτέλεσης δόθηκαν και εγκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι ήταν εικονικές, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, παραπέμπει σε δίκη τους τρεις κατηγορούμενους για τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνδρομής σε αυτήν την πράξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.