- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κατέθεσαν μήνυση για τις καταστροφές στην Ερμού
Διεκδικούν αποζημιώσεις για τις εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν οργισμένοι κουκουλοφόροι για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας
Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου για τις πρόσφατες καταστροφές σε περίπου 67 καταστήματα της οδού Ερμού, κατά τη διάρκεια βανδαλισμών, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.
«Η μήνυση για τις καταστροφές δεν αποτελεί μια απλή συμβολική κίνηση στήριξης στον εμπορικό κόσμο μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι η εξοικείωση με τη βία και η ανοχή στην ανομία συνιστούν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα για τη δημοκρατία», σημείωσε σχετικά ο κ. Καμίνης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να καταθέσουν εξ ονόματος των 67 καταστηματαρχών αγωγή σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας από το κράτος τις αποζημιώσεις για τη λεηλασία των επιχειρήσεων.
«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημίωσης και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Καμίνης. «Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και εξ ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση».
Από την πλευρά του ο κ. Καφούνης δήλωσε ευτυχής «που ο σημαντικότερος παράγοντας της πόλης άκουσε την φωνή αγωνίας του επιχειρηματικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι ο αρχαιότερος σύλλογος της χώρας θα εξακολουθήσει να απαιτεί την εφαρμογή και στην Αθήνα, αυτών που σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη θεωρούνται αυτονόητα».
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν στις 17 Ιουλίου αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου για μη αποφυλάκιση της Ηριάννας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.