- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πατέρας Κωνσταντίνος: Σε μένα έδωσε το «ιερό» κάστανο ο Παΐσιος
Δεν ήταν προσκύνημα. Οι πιστοί «ψηλάφισαν» κάτι αναλλοίωτο
Ο όσιος Παΐσιος, το αναλλοίωτο κάστανο, η αγρυπνία και το προσκύνημα του καρπού εξακολουθεί να σηκώνει συζήτηση από την ημέρα που εκτέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στις 11 Ιουλίου.
Ο πατέρας Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του εν λόγω ιερού ναού, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι το κάστανο το είχε δώσει στον ίδιο ο Παΐσιος, ο οποίος το είχε βράσει, και τόνισε ότι δεν εκτέθηκε για προσκύνηση. «Το κάστανο το έδωσε σε εμένα προσωπικά ο Γέροντας. Μας έδωσε μία χούφτα, τότε που ήμασταν φοιτητές, τον Οκτώβριο του 1990. Το κράτησα σαν αναμνηστικό. Δεν έχει φθαρεί», είπε, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έχει βγει για προσκύνημα το κάστανο, παρά μόνο έχει εκτεθεί σε κατηχητικά, ομιλίες και κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν την ύπαρξή του, για να δουν πώς είναι.
«Το εκθέτουμε για να φανεί ότι είναι αναλλοίωτο. Όταν διατηρείται ένα κάστανο που έχει βραστεί, για εμένα κάτι δηλώνει αυτό, για κάποιον άλλο όχι», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για το αν το προσκύνησαν οι πιστοί, απάντησε: «Δεν υπήρχε στην αγρυπνία σαν έκθεμα το κάστανο, μόνο το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη. Οταν κάποιοι πιστοί το ζήτησαν στο τέλος του Εσπερινού, το βγάλαμε, το έπιασαν με το χέρι τους, το έβλεπαν. Άλλο προσκυνώ και άλλο ψηλαφίζω αι βλέπω ότι είναι αναλλοίωτο», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος έκανε και έναν απρόσμενο παραλληλισμό με το τρόπαιο του Euro που είχε κατακτήσει η εθνική Ελλάδος το 2004.
«Όταν πήραμε το Euro και ο Μακαριστός Χριστόδουλος το ύψωσε και το φίλησε, ήταν ειδωλολατρία και προσκύνημα;», αναρωτήθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.