- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων προσφύγων και μεταναστών, σε σχέση με αυτούς των υπολοίπων μηνών του 2017, είχε η Λέσβος τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, έφτασαν στο νησί 940 άτομα, όταν τον Ιανουάριο είχαν περάσει 456, το Φεβρουάριο 252, το Μάρτιο 336, τον Απρίλιο 281 και το Μάιο 534.
Αντίθετα, μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός των αφίξεων στη Χίο. Αφίχθησαν 309 τον Ιούνιο, όταν τον Ιανουάριο είχαν περάσει 324, το Φεβρουάριο 275, το Μάρτιο 824, τον Απρίλιο 505 και το Μάιο 948. Χαμηλός παρέμεινε ο αριθμός των αφίξεων στη Σάμο με 249 τον Ιούνιο όταν τον Ιανουάριο είχαν περάσει 232, το Φεβρουάριο 172, το Μάρτιο 247, τον Απρίλιο 243 και το Μάιο 249.
Συνολικά σήμερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο ζουν σε καταυλισμούς και άλλες δομές 3.886 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 3.685 και στη Σάμο 2.065.
Συνολικά σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν 9.636 πρόσφυγες και μετανάστες, όταν στην αρχή της χρονιάς ζούσαν 11.078, στα τέλη Ιανουαρίου 10.123, στα τέλη Φεβρουαρίου 9.209, στα τέλη Μαρτίου 8.604, στα τέλη Απριλίου 8.546, και στα τέλη Μαΐου 9.170.
Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής Ακτοφυλακής, τον Ιούνιο υπήρξαν 39 επεμβάσεις και επαναπροωθήθηκαν στις Μικρασιατικές ακτές συνολικά 1.454 άτομα. Από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρξαν 159 επεμβάσεις και επαναπροώθηση συνολικά 6.453 ατόμων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.