- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έρευνα της A.V. για τους παιδικούς εμβολιασμούς
Η ιλαρά και άλλες «εξαφανισμένες» ασθένειες επανέρχονται. Δείτε τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους εμβολιασμούς
Με αφορμή την «Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού» η εταιρεία δημοσκοπήσεων aboutpeople πραγματοποίησε σχετική έρευνα για λογαριασμό της Athens Voice.
Το 72,7% πιστεύει ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί έχουν μεγαλύτερα οφέλη από ότι πιθανές επιπλοκές και κινδύνους, ενώ το αντίθετο εκτιμά 5,8%.Το 14,9% θεωρεί ότι τα οφέλη και οι πιθανές επιπλοκές είναι περίπου τα ίδια.
Οχτώ στους 10 ερωτώμενους (82,9%) πιστεύουν ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί (πχ για εγγραφή στο σχολείο) θα πρέπει να είναι υποχρεωτικοί, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της περσινής χρόνιας (69,8%).
Το 23,8% πιστεύει ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί πιθανόν να έχουν παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ το αντίθετο εκτιμά η μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή το 66,7%. Περίπου 1 στους 10 δεν εκφράζει άποψη στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Ο Πέτρος Ιωαννίδης, αναλυτής της aboutpeople, περιγράφει στην Athens Voice: “Φαίνεται σε όλες τις ερωτήσεις, ότι η δυναμική του «αντιεμβολιαστικού κινήματος» περιορίζεται αρκετά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2016. Αυτό πιθανώς να οφείλεται στην καλύτερη ενημέρωση που υπήρξε σχετικά με το ζήτημα, στις κακές ειδήσεις που ήρθαν από το εξωτερικό σχετικά με την έξαρση παιδικών ασθενειών (π.χ. ιλαράς) που είχαν εξαλειφθεί, αλλά και στη μεγάλη συζήτηση περί εμβολιασμού ή όχι των προσφυγόπουλων που υποδέχεται η Ελλάδα. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι περίπου 1 στους 4 παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στα εμβόλια. Τα μεγαλύτερα ποσοστά "επιφυλακτικότητας" τα συναντούμε σε εκείνους που έχουν το ίντερνετ ως κύρια πηγή ενημέρωσης, στους απόφοιτους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους κατοίκους της περιφέρειας, στις γυναίκες και στις ηλικίες 35-54 ετών.”
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 56,6% πιστεύει ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τους παιδικούς εμβολιασμούς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 643 άτομα από τις 30/4 ως τις 2/5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.