Ελλαδα

Kαταδικάστηκαν για πρώτη φορά οι νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα

Πρόκειται για τους «αγανακτισμένους» που κατέγραψαν πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350474-727088.jpg

Καταδικάστηκαν χτες από το Δ” Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους για την επίθεση του τάγματος εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα στον Αλέκο Αλαβάνο και στην ομάδα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» που έγινε τον Οκτώβρη του 2010 με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες. 

Συγκεκριμένα σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν η γνωστή χρυσαυγίτισσα, κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις, Θέμιδα Σκορδέλη, η Αλίκη Παπαδάκη και ο Αντρέας Σοφιάς, ενώ σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Σπύρος Γιαννάτος, δραστήριο μέλος της «επιτροπής κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ανήλικος τότε, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου!! και των μη ταπεινών αιτιών.

Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής που ασκήθηκε από τον Θανάση Κούρκουλα, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» με συνήγορο τη Γιάννα Κούρτοβικ από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη των «αγανακτισμένων» του Αγίου Παντελεήμονα, που κατέγραψαν πλήθος επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων πολιτών και συνηγόρων καθώς και μελών οργανώσεων της Αριστεράς. 

Παρότι το κατηγορητήριο είχε περιοριστεί στη διατάραξη κοινής ειρήνης (αδίκημα που με τον τελευταίο νόμο έχει παραγραφεί) και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, πρόκειται για σημαντική δικαστική απόφαση.

ΠΗΓΗ: left.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ