Ελλαδα

Άκαρπη η συνάντηση αγροτών και υπουργών

Οι αγρότες έδωσαν νέο ραντεβού για την Τρίτη στο συλλαλητήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340163-707416.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/SIMELA PANTZARTZI

Άκαρπη αποδείχθηκε η σημερινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του αναπληρωτή υπουργούν Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. Ως αποτέλεσμα, οι αγρότες έδωσαν νέο ραντεβού για την Τρίτη, στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας επισήμανε πως δεν προέκυψε κάτι θετικό από τη συζήτηση και προανήγγειλε κλιμάκωση του αγώνα, καλώντας τους συναδέλφους του να παραμείνουν στα μπλόκα.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για γόνιμο διάλογο σε θέματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, χαρακτηρίζοντας «ζωηρή έως ουσιαστική» τη συζήτηση που έγινε στο υπουργείο.

Επίσης είπε πως θα δοθεί μάχη για την καθιέρωση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι κατατέθηκε στους αγρότες ένας δεκάλογος παρεμβάσεων θεσμικού χαρακτήρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σημειώνεται πως η κ. Παπανάτσιου τόνισε κατά τη συνάντηση πως ό,τι ψηφίστηκε στο ασφαλιστικό και το φορολογικό δεν αλλάζει. Η ίδια πρόσθεσε ότι το αφορολόγητο στους αγρότες ισχύει και θα μείνει ως έχει και για το 2017, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωση στο κρασί και το εργόσημο στην οικογενειακή εργασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ