- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύλλογος γονέων Περάματος: Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία
Ο σύλλογος καταγγέλλει τη χθεσινή παρουσία χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Περάματος, καταγγέλλοντας την παρουσία χρυσαυγιτών στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή, Γιάννη Λαγό, απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο.
Υπενθυμίζεται πως χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο σύλλογος: «Στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο»
Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται επίσης, εκτός των άλλων, πως «αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».
Ο σύλλογος παράλληλα, καταγγέλλει και όλους όσους προσκάλεσαν τους χρυσαυγίτες στο σχολείο καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες.
Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για ευθύνες και της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας, ενώ έβλεπαν τα γεγονότα, δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα στον Χελμό οδηγούν σε διακοπή της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα
Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο οικισμούς – Ξηλώθηκαν 230 μέτρα καλωδίων από το δίκτυο
Φωτογράφιζε πλοία και έστελνε το υλικό στην Πολωνία
Εισβολή σε οστεοφυλάκιο στους Αγίους Αναργύρους - Οστά νεκρού χρησιμοποιήθηκαν σε βίντεο απειλής αντιποίνων
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στην αυλή σχολείου, τρεις ανήλικοι είχαν κατασκευάσει τον μηχανισμό
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.