- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τούρκος αξιωματικός στο Der Spiegel: Σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει
«Φοβόμαστε ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας»
Στη νέα του έκδοση που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο το περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί συνέντευξη «Φοβόμαστε ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας» με τον Φεριντούν Τσομπάν, έναν εκ των τριών Τούρκων αξιωματικών που πρόκειται να εκδοθούν από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Σε ερώτηση εάν τον αιφνιδίασε η απόφαση του δικαστηρίου (σσ. Συμβούλιο Εφετών Αθηνών), ο 36χρονος απαντά ότι «ήμασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας».
Ο Τούρκος στρατιωτικός τονίζει ότι πλέον φοβάται για τη ζωή του: «Φοβόμαστε επίσης ότι στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε στη χώρα-μέλος της ΕΕ Ελλάδα επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».
Σε ερώτηση, τέλος, εάν εμπλέκονται στο πραξικόπημα, ο Φεριντούν Τσομπάν απαντά ότι «δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.