- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι αποφάσισε η Ομοσπονδία Αρτοποιών για την τιμή του ψωμιού
Η ανακοίνωση - τι είπαν για αυξήσεις στη Θεσσαλονίκη
Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες, τονίζει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.
Η Ομοσπονδία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση, αν και η τιμή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν μπορεί να καθοριστεί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε μια εποχή που ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκατ., οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνεται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει ούτε 1 λεπτό».
Αναφορικά με τις δηλώσεις αρτοποιών στη Θεσσαλονίκη ότι η τιμή του ψωμιού θα επιβαρυνθεί έως και 40%, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «πιθανότατα παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις συναδέλφων που αφορούσαν στην εν γένει επιβάρυνση του κόστος παραγωγής, λόγω αυξήσεων στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στους δυσβάσταχτους φόρους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.