Ελλαδα

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαδηλωτή με το κολωνάτο ποτήρι (εικόνες)

Ο άνθρωπος από την συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη »που έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102350-203671.jpg

Δημήτρης Βαμβακάρης ονομάζεται ο διαδηλωτής της συγκέντρωσης «Μένουμε Ευρώπη» που έγινε viral στο ίντερνετ, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγορά.

Ο ίδιος δέχθηκε να μιλήσει στην εν λόγω εφημερίδα και να εξηγήσει γιατί εμφανίστηκε με το κολωνάτο ποτήρι στη διαδήλωση αλλά και τι ακριβώς είναι αυτό που έπινε.

«Την Κυριακή, ήμουν στην διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ηχεία ήταν τέρμα δυνατά και είχε βαβούρα. Λέω σε έναν συμμαθητή μου που είμαστε μαζί "Α, εδώ δεν αντέχεται χωρίς ποτούλια. Αύριο θα κατέβω οργανωμένος"» σχολιάζει ο κ.Βαμβακάρης.

Έτσι, την επόμενη μέρα παρέλαβε το αγαπημένο του απεριτίφ από ένα μπαρ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και ζήτησε από έναν φίλο του να τον βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία πριν τον «πόλεμο» καθώς κρατούσε το ποτό που έχει γίνει όπως λέει, προέκταση του χεριού του.

«Πού να φανταστώ τί θα γινόταν με ένα ποτήρι! Επί 40 χρόνια, ζω μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στην Ιταλία αν γινόταν μια διαδήλωση θα προκαλούσε εντύπωση αν κάποιος δεν κρατούσε ένα spritz, το οποίο εκεί κοστίζει από 1.80 μέχρι 4€ στις ακριβές πόλεις. Μένω στο Κουκάκι, έχω προβλήματα όπως όλος ο κόσμος και το θέμα είναι ότι κρατάω ένα απεριτίβο. Αν κρατούσα μια μπύρα θα είχε γίνει θέμα;» εξηγεί και ισχυρίζεται ότι έχει διασκεδάσει αφάνταστα με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον άγνωστο με το ροζέ κρασί.

Και προσθέτει: «Δεν είναι ροζέ κρασί, είναι prosecco με bitter Campari. Είναι το λεγόμενο spritz που έχει βγει από τους Αυστριακούς. Όταν κατέλαβαν το Βένετο και ρίξανε την γαληνοτάτη δημοκρατία του Αγίου Μάρκου, οι Αυστριακοί έπιναν spritzen, δηλαδή νερωμένο άσπρο κρασί. Οι Βενετσιάνοι για να στείλουν την αντίδραση στους κατακτητές, έβαλαν χρώμα μέσα στο spritz επιλέγοντας το κόκκινο, το χρώμα της αντίδρασης».

Για την ακρίβεια και ο ίδιος δηλώνει επαναστάτης και δυσαρεστημένος πολιτικά και με τους μεν και με τους δε. Γι'αυτό κατέβηκε και στις δύο διαδηλώσεις. Και οι μεν και οι δε κατεβαίνουν στη διαδήλωση αν θίγεται το οικονομικό τους συμφέρον. «Δεν υπάρχει ιδεολογία, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική. Ούτε Μένουμε Ευρώπη. Το θέμα είναι να μένουμε εραστές του ωραίου» λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε μερικές από τις πιο απολαυστικές παραποιήσεις της φωτογραφίας:

image

image

image

image

image

Ο αστός του Goyen

image

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ