Ελλαδα

Με θυμό και με παράπονο η Βίκυ Σταμάτη αναρωτιέται

«Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100632-201038.jpg

Με παράπονο και με θυμό τοποθετήθηκε εκ νέου η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον της έδρας για το αίτημα εξαίρεσης. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου συνέκρινε τον εαυτό της με την Άντα Παπανδρέου, και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί. «Σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτισα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

Ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς, ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της χθες στο Δρομοκαΐτειο: «Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα» είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

Στη συνέχεια η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο: «Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαϊτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι ειναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει από ένα δωματιάκι 2 επί 2.

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο. Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα. Το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα της ακρόασης.

Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πώς;».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαίρεσης, και ο εισαγγελέας ακολούθως πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάσει το αποδεικτικό υλικό.


 ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ