Κοσμος

Νέο πλήγμα για τον Ινφαντίνο: Η Ελβετία αποσύρει τη στήριξή της

Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η FIFA καταγγέλλει οργανωμένη προσπάθεια δυσφήμισης του Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά τις αναφορές για «αποζημίωση αποχώρησης» σε πρώην υπάλληλο της UEFA
© EPA/Bob Frid

Ελβετία: Απέσυρε τη στήριξή της στον Τζάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA

Η Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέσυρε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Τζάνι Ινφαντίνο για ακόμη μία θητεία στην προεδρία της FIFA, προσθέτοντας ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια επανεκλογής του τον προσεχή Μάρτιο.

Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή της, καθώς τον Ιούνιο είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Τζάνι Ινφαντίνο. Η αλλαγή στάσης αποφασίστηκε σε συνεδρίαση στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Η απόφαση ακολουθεί μια συνολική επανεκτίμηση των εξελίξεων των τελευταίων μηνών», ανέφερε η ελβετική ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι σειρά περιστατικών έχει δημιουργήσει, κατά την εκτίμησή της, «θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την ηγεσία, τη διακυβέρνηση, τη διαφάνεια και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στη FIFA».

Ο Ινφαντίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες αντιδράσεις τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούλιο επιχείρησε να προωθήσει σχέδιο πώλησης μεριδίου σε διοργανώσεις της FIFA, μεταξύ των οποίων και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρόταση.

Η Ελβετία δεν είναι η πρώτη χώρα που αποσύρει τη στήριξή της. Ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη κάνει το ίδιο ενόψει των εκλογών.

Παράλληλα, η UEFA έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να παρουσιάσει αντίπαλο υποψήφιο πριν από τη σχετική προθεσμία του Νοεμβρίου.

Ο 56χρονος Ινφαντίνο βρίσκεται στην προεδρία της FIFA από το 2016. Το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί αυξημένη κριτική για τον τρόπο διοίκησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ έχουν ενταθεί και οι εκκλήσεις για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

Σε επιστολή του προς τις ομοσπονδίες-μέλη αυτόν τον μήνα, ο Ινφαντίνο δήλωσε ανοικτός σε συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, η ελβετική ομοσπονδία υποστήριξε ότι βασικά ερωτήματα γύρω από τις αρμοδιότητες και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της FIFA παραμένουν αναπάντητα.

«Καθώς αυτά δεν έχουν αποσαφηνιστεί με πειστικό τρόπο, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη συνέχιση της στήριξής μας στην υποψηφιότητα του Τζάνι Ινφαντίνο», ανέφερε η ομοσπονδία.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY