- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τελεσίγραφο Λευκού Οίκου: Ο Τραμπ θέλει ειρήνη, αλλά αν το Ιράν δεν αποδεχτεί την ήττα του, θα εξαπολύσει «κόλαση»
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Τελεσίγραφο Λευκού Οίκου: Ο Τραμπ θέλει ειρήνη, αλλά αν το Ιράν δεν αποδεχτεί την ήττα του, θα εξαπολύσει «κόλαση»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να πλήξει το Ιράν «πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ στο παρελθόν» αν η Τεχεράνη δεν καταλάβει ότι έχει ηττηθεί στρατιωτικά, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λίβιτ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.
Όπως ανέφερε, «είδα ένα σχέδιο 15 σημείων που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης» και κάλεσε τους δημοσιογράφους «να είναι προσεκτικοί με πληροφορίες που βασίζονται σε εικασίες και ανώνυμες πηγές». Πρόσθεσε ότι «ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτό το σχέδιο», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν στοιχεία αλήθειας, αλλά ορισμένα από όσα γράφτηκαν δεν ήταν απολύτως ακριβή».
Η ίδια υπογράμμισε ότι, μετά από «ισχυρή απειλή» του προέδρου Τραμπ το Σαββατοκύριακο, έγινε σαφές στις ΗΠΑ ότι το Ιράν επιθυμεί να προχωρήσει σε συνομιλίες. Ανέφερε ότι ο Τραμπ «είναι πρόθυμος να ακούσει» και ότι έχει εμπλακεί σε «εποικοδομητικές συζητήσεις», οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή προγραμματισμένων πληγμάτων κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η προτίμηση του προέδρου είναι πάντα η ειρήνη» και ότι «δεν χρειάζεται περισσότερος θάνατος και καταστροφή». Προειδοποίησε ωστόσο ότι, εάν η Τεχεράνη δεν αποδεχθεί «την πραγματικότητα της παρούσας στιγμής» και «δεν κατανοήσει ότι έχει ηττηθεί στρατιωτικά», ο Τραμπ «θα διασφαλίσει ότι θα πληγεί πιο σκληρά από ποτέ».
Η Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει» και είναι έτοιμος «να εξαπολύσει κόλαση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.