- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μερτς: Η Γερμανία θα αξιοποιήσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία υπέρ της Ουκρανίας
Το Κίεβο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει έως τον Απρίλιο
Η ΕΕ εκτιμά ότι η Ουκρανία θα πρέπει να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό περίπου 135 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς προτίθεται να ανταποκριθεί στα αιτήματα του Βελγίου και να διαθέσει και τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που έχουν δεσμευθεί στη Γερμανία για τη στήριξη της Ουκρανίας. Αυτό ανέφεραν πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Η Γερμανία επί μακρόν υποστήριζε εντός της ΕΕ ότι θα πρέπει αρχικά να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο εγχείρημα τα ρωσικά κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας ύψους 185 δισ. ευρώ, τα οποία διαχειρίζεται η βελγική εταιρεία Euroclear. Ως βασικό επιχείρημα προβαλλόταν, μεταξύ άλλων, ότι στη Γερμανία είναι διαθέσιμο μόνο ένα σαφώς μικρότερο ποσό, της τάξης μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, η βελγική κυβέρνηση ζητεί και τη συμμετοχή και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος το Βέλγιο να αποτελέσει τον μοναδικό στόχο πιθανών αντιποίνων. Μεταξύ των κινδύνων που επισημαίνονται είναι και το ενδεχόμενο η Μόσχα να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις ευρωπαϊκών ιδιωτών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Εν μέσω της συζήτησης στην ΕΕ σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότηση της βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε για άμεση δράση. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί «μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Ζελένσκι την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν ενημερωθεί.
Η ΕΕ εκτιμά ότι η Ουκρανία θα πρέπει να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό περίπου 135 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση, η χώρα κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα από τον Απρίλιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.