- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νικολά Σαρκοζί: Αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει προεδρική χάρη από τον Μακρόν
Καταγγέλει το δικαστικό σώμα για μεροληψία
Νικολά Σαρκοζί: Αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει προεδρική χάρη από τον Μακρόν
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2007, από το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
Παρότι έχει δικαίωμα να ζητήσει προεδρική χάρη από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο δικηγόρος του απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Ο Σαρκοζί πρόκειται να ενημερωθεί στις 13 Οκτωβρίου από τον αρμόδιο εισαγγελέα για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της έκτισης της ποινής του.
Η φυλάκισή του θα πραγματοποιηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κοντά στο Παρίσι, χωρίς καμία ειδική μεταχείριση, καθώς δεν προβλέπεται ειδική πτέρυγα για πρώην αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σαρκοζί θα κρατηθεί σε κελί εννέα τετραγωνικών μέτρων και θα δικαιούται μία ώρα προαυλισμού ημερησίως, όπως κάθε άλλος κρατούμενος. Παρά την τελεσίδικη απόφαση, ο πρώην πρόεδρος εξακολουθεί να διατρανώνει την αθωότητά του, δηλώνοντας: «Θα αγωνιστώ μέχρι την τελευταία μου ανάσα για να αποδείξω την αλήθεια».
Ο ίδιος κατηγορεί το δικαστικό σύστημα για μεροληψία, επισημαίνοντας πως η δικαστής που ανακοίνωσε την απόφαση είχε στο παρελθόν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις εναντίον του, το 2011. Η κοινή γνώμη στη Γαλλία παραμένει διχασμένη. Από τη μία, υπάρχει ικανοποίηση για την τιμωρία φαινομένων διαφθοράς, ενώ από την άλλη, δεν λείπουν οι φωνές που κατηγορούν το δικαστικό σώμα για πολιτική παρέμβαση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.