- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβολή δασμών από Τραμπ: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» του
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων»
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την «πολύ έντονη αποδοκιμασία» της Γαλλίας και κάλεσε την ΕΕ να «υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή τελωνειακών δασμών 30% από την 1η Αυγούστου στα προϊόντα της Ένωσης.
Ο Εμανουέλ Μακρόν καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της», «εάν δεν υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου».
Επισημαίνοντας ότι η ΕΕ διαπραγματευόταν με την Ουάσινγκτον εδώ και αρκετές εβδομάδες «στη βάση μιας σταθερής και καλόπιστης προσφοράς», ο Μακρόν δήλωσε ότι «περισσότερο από ποτέ εναπόκειται στην Επιτροπή να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ένωσης να υπερασπιστεί αποφασιστικά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».
«Η Γαλλία υποστηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαπραγμάτευση που θα ενταθεί, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μέχρι την 1η Αυγούστου, ώστε να αντικατοπτρίζει τον σεβασμό που οφείλουν οι εμπορικοί εταίροι να έχουν ο ένας προς τον άλλον, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, στα κοινά συμφέροντα και στις ολοκληρωμένες αξιακές αλυσίδες», έγραψε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Καταδικάζοντας τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια εμπορική συμφωνία με την Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος επέβαλε δασμούς 30% και στο Μεξικό, δικαιολόγησε την απόφασή του με την ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ: το 2024, οι ΗΠΑ παρουσίασαν εμπορικό έλλειμμα 236 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ένωση (+ 13% σε ένα έτος), η οποία εξήγαγε αγαθά αξίας 606 δισεκατομμυρίων στην πρώτη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες εναλλακτικές διαδρομές υπάρχουν και πόσο αποτελεσματικές είναι
Η αγωγή της Lorrayne Mavromatis κάνει λόγο για κάθε μορφή παρενόχλησης μέχρι εξοντώσεώς της
«Η τάση αυτή είναι ανησυχητική», προειδοποιεί ο διεθνής οργανισμός
Η ιστορία της «ορίτζιναλ J.Lo»
Δεν χρεώνει όλα τα πλοία η Τεχεράνη
Κατέβηκε από το τρένο μπροστά στα έκπληκτα μάτια επιβατών και περαστικών
Το πολύτιμο αυτό θαλάσσιο πέρασμα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου
Μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ο Βρετανός πρωθυπουργός;
Η στιγμή που εισβάλλουν οι Φρουροί της Επανάστασης
Oι ψηφιακές πλατφόρμες θα υποχρεούνται να εφαρμόσουν συστήματα επαλήθευσης ηλικίας
Τέσσερις άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Ήρθα εδώ για να ζήσω καλύτερα»
Σε τροχιά νέου πολέμου Ουάσιγκτον και Τεχεράνη
Έλλειψη εμπιστοσύνης ή μια μορφή οικονομικού σχεδιασμού
Σημειώσεις από μια συζήτηση με τον Μάκη Προβατά στην Τράπεζα της Ελλάδος
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Απόρρητη ενημέρωση του Πενταγώνου αναφέρει πως καθυστερεί η αποναρκοθέτηση και παρατείνονται οι επιπτώσεις του αποκλεισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.