- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η Ισπανία χαλαρώνει τα μέτρα για να προσελκύσει ξένους φοιτητές που αποκλείστηκαν από τις ΗΠΑ λόγω Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει συγκρουστεί με πολλά πανεπιστήμια, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό
Ισπανία: Η Μαδρίτη χαλαρώνει κανόνες απόκτησης βίζας για να προσελκύσει ξένους φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τις ΗΠΑ του Τραμπ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την ταχεία πρόσβαση στα πανεπιστήμιά της για ξένους φοιτητές στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ για σπουδές από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Οι φοιτητές που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στις ΗΠΑ λόγω αναστολής των ταξιδιωτικών τους θεωρήσεων θα μπορούν να μεταβούν στην Ισπανία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης. Οι θεωρήσεις θα επιτρέπουν επίσης στους φοιτητές να εργάζονται με μερική απασχόληση, ανέφερε το υπουργείο.
Ο Τραμπ έχει συγκρουστεί με πολλά κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κατηγορώντας τα ότι έχουν γίνει προπύργια αντισημιτισμού μετά τις μεγάλες φοιτητικές διαμαρτυρίες υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Στη σύγκρουσή του με το Χάρβαρντ, ο Αμερικανός πρόεδρος πάγωσε τη χρηματοδότηση για έρευνες και έχει απειλήσει να καταργήσει το καθεστώς απαλλαγής από φόρους, ωθώντας πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, να αυξήσουν τις επιχορηγήσεις στην έρευνα ώστε να προσελκύσουν ταλέντα.
Ενώ ο Τραμπ έχει επιδιώξει να περιορίσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ενθαρρύνει ενεργά τη μετανάστευση, διαφημίζοντας τα οικονομικά οφέλη αυτής.
Η Ισπανία κατατάσσεται τρίτη μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για φοιτητές στις ΗΠΑ που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο Open Doors, και τουλάχιστον 20.000 υποβάλλουν αίτηση για βίζα κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν μέρος των ακαδημαϊκών τους σπουδών στην Ισπανία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.