- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου: Νεκρό ένα παιδί και δεκάδες τραυματίες στην Τουρκία
«14 πολίτες που πήδηξαν από ύψος λόγω πανικού» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας
Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Τουρκία
Ένα παιδί έχασε τη ζωή του στη νοτιοδυτική Τουρκία και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε ανοιχτά της Ρόδου τα ξημερώματα της Τρίτης (3.6).
Σύμφωνα με το Haberturk, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο ενός κοριτσιού 14 ετών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 69 ανθρώπων από τον σεισμό ανοιχτά της Ρόδου. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης δεν υπήρξαν καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές και ότι η 14χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω κρίσης πανικού, έχασε τη ζωή της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Ο κ. Γερλικάγια αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «στη Μούγλα και τις επαρχίες της, 14 από τους 69 πολίτες που πήδηξαν από ύψος λόγω πανικού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. 8 άτομα έλαβαν θεραπεία σε νοσοκομείο. Οι εξετάσεις και οι θεραπείες 46 πολιτών μας συνεχίζονται στα επείγοντα».
Muğla Marmaris’te 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, Valimizin koordinasyonunda AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 3, 2025
İlk belirlemelere göre şehir genelinde yerleşim bulunan… pic.twitter.com/3EGH2rtMoE
Τσελέντης για σεισμό στη Ρόδο: Ας περιμένουμε δύο ημέρες να δούμε την εξέλιξη
Ο Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook κάνει την εκτίμησή του για τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που καταγράφηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Ρόδου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο σεισμός φέρεται να ήταν ο κύριος, ενώ δεν εντοπίζεται μετασεισμική δραστηριότητα. «Επειδή η περιοχή όμως δίνει μεγάλα γεγονότα ας περιμένουμε 2 μέρες να δούμε την εξέλιξη», επισημαίνει ο σεισμολόγος.
«Οι σεισμοί το Ελληνικού τόξου γίνονται αισθητοί σε μεγάλες επικεντρικές αποστάσεις. Από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, ο σημερινός σεισμός έγινε αισθητός σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Σάμο, Πάτμο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Βούτες, Νότιο Λασίθι αλλά και σε παράκτιες περιοχές της Τουρκίας», προσθέτει.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη
Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,8R εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. Β της Ρόδου. Ο σεισμός κατά μεγάλη πιθανότατα ήταν ο κύριος σεισμός και λόγω του μεγάλου βάθους των 60 km η μετασεισμική ακολουθία (απούσα μέχρι τώρα) πρέπει να είναι υποτονική. Επειδή η περιοχή όμως δίνει μεγάλα γεγονότα ας περιμένουμε 2 μέρες να δούμε την εξέλιξη.
Για την ιστορία αναφέρω ότι σεισμός 7R του 227|226 π.Χ ήταν καταστροφικός, και έπεσε κι ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου.
Έλαβε χώρα σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ περιοχή ΝΟΤΙΑ της Ρόδου που δεν έχει σχέσεις με το σημερινό επίκεντρο.
Έκτοτε έχουν γίνει αρκετοί σεισμοί με μεγέθη μεγαλύτερα των 7.R με τον τελευταίο Τετάρτη 24 Απριλίου 1957. Πριν την εκδήλωση του κύριου σεισμού έγιναν αρκετοί προσεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν στις 23 Απριλίου μεγέθους 6,8 Ρίχτερ. Η σεισμικότητα της Ρόδου καθορίζεται από το Ελληνικό ηφαιστειακό τόξο (όπου η πλάκα της Αφρικής βυθίζεται κάτω από το Αιγαίο) και το ΒΑ τέλος της ζώνης καταβύθισης υπάρχει η Ρόδος.
Οι σεισμοί το Ελληνικού τόξου γίνονται αισθητοί σε μεγάλες επικεντρικές αποστάσεις. Από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες, ο σημερινός σεισμός έγινε αισθητός σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Σάμο, Πάτμο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Χανιά, Βούτες, Νότιο Λασίθι αλλά και σε παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.
Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,8R εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 21 χλμ. Β της Ρόδου. Ο σεισμός κατά μεγάλη πιθανότατα...
Posted by Akis Tselentis on Monday, June 2, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.