- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Τραμπ βάζει φρένο στις νέες συνεντεύξεις για έκδοση βίζας σε ξένους φοιτητές
Ο έλεγχος επεκτείνεται και στα social media των αιτούντων
Οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις νέες συνεντεύξεις για έκδοση βίζας σε αλλοδαπούς φοιτητές – Ξεκινούν έλεγχους και στα social media
Οι ΗΠΑ παγώνουν προσωρινά τα ραντεβού στις πρεσβείες τους σε όλο τον κόσμο για την έκδοση φοιτητικής βίζας. Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εντολή στις πρεσβείες να σταματήσουν τον προγραμματισμό ραντεβού για φοιτητικές βίζες, καθώς ετοιμάζεται να επεκτείνει τον έλεγχο των social media των αιτούντων, αποκαλύπτει το BBC.
Η εξέλιξη ακολουθεί την κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως το Χάρβαρντ τα οποία θεωρεί υπερβολικά φιλελεύθερα. Υποστηρίζει ότι ορισμένα εξ αυτών έχουν επιτρέψει τον αντισημιτισμό στους χώρους τους και εφαρμόζουν διακρίσεις στα κριτήρια επιλογής φοιτητών, με βάση όχι την αξία των υποψηφίων αλλά με την ατζέντα της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας.
Σε αντίγραφο υπομνήματος που εστάλη σε διπλωματικές αποστολές, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ανέφερε ότι η παύση των συνεντεύξεων θα διαρκέσει «έως ότου εκδοθούν περαιτέρω οδηγίες».
Το μήνυμα ανέφερε ότι ο έλεγχος των κοινωνικών δικτύων θα ενισχυθεί για φοιτητικές βίζες στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγής, κάτι που θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις» για τις πρεσβείες και τα προξενεία.
Σύμφωνα με υπόμνημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είδε το αμερικανικό δίκτυο CBS News, την Τρίτη δόθηκε εντολή στις αμερικανικές πρεσβείες να μην δεχτούν νέα ραντεβού για φοιτητικές βίζες, ενώ όσα ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί, μπορούν να προχωρήσουν κανονικά.
Το διπλωματικό τηλεγράφημα ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζεται για «επέκταση του υποχρεωτικού ελέγχου και αξιολόγησης των social media» για όλες τις αιτήσεις φοιτητικών βίζων.
Σημειώνεται ότι οι ξένοι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ είναι συνήθως υποχρεωμένοι να προγραμματίσουν συνέντευξη στην αμερικανική πρεσβεία της χώρας τους προτού εγκριθεί η βίζα.
Όταν ρωτήθηκε για τις φοιτητικές βίζες, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τάμι Μπρους, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη διαδικασία ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.