- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ αποδέχθηκε και επίσημα το δωρεάν Boeing των 400 εκατ.$ από το Κατάρ - «Μόνο ένας ηλίθιος δεν θα το δεχόταν»
O Πιτ Χέγκσεθ άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του αεροσκάφους
Ο Τραμπ αποδέχθηκε και επίσημα το δωρεάν Boeing των 400 εκατ. $ από το Κατάρ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ αποδέχθηκε το Boeing 747 που προσέφερε το Κατάρ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να το χρησιμοποιεί ως προεδρικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, παρά τις κατηγορίες περί διαφθοράς που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών.
Η βασιλική οικογένεια που ηγείται του εμιράτου του Κόλπου προτίθετο να προσφέρει στο Πεντάγωνο ένα Boeing 747, η αξία του οποίου εκτιμάται σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αντικαταστήσει προσωρινά το Air Force One.
Νωρίτερα σήμερα, αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση πως οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το αεροσκάφος ως δώρο από το Κατάρ, λέγοντας επίσης πως ζητήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να καθορίσει έναν τρόπο για να το εκσυγχρονίσει σύντομα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προεδρικό αεροσκάφος.
Πρώτοι οι New York Times έγραψαν για τη συμφωνία. «Το υπουργείο Άμυνας αποδέχθηκε ένα Boeing 747 από το Κατάρ σε συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς», δήλωσε ο Σον Πάρνελ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου σε ένα δελτίο Τύπου.
«Το υπουργείο Άμυνας θα διασφαλίσει ότι ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και λειτουργικές απαιτήσεις αποστολής θα ληφθούν υπόψη για ένα αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του προέδρου των ΗΠΑ» συμπλήρωσε.
Το αμερικανικό Σύνταγμα απαγορεύει στους δημόσιους λειτουργούς να αποδέχονται δώρα «εκ μέρους ενός βασιλιά, ενός πρίγκιπα ή ενός ξένου κράτους».
Όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε σθεναρά της επιλογής του να δεχθεί το Μπόινγκ που προσέφερε το Κατάρ, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν «ανόητος» να αρνηθεί ένα τέτοιο δώρο.
«Είναι μια όμορφη χειρονομία που προέρχεται από το Κατάρ. Είμαι πολύ ευγνώμων», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα από τον Λευκό Οίκο.
«Δεν πρόκειται μονάχα για καθαρή διαφθορά, είναι επίσης μια απειλή σοβαρή προς την εθνική ασφάλεια», έχει δηλώσει ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ. Το Κατάρ έχει απορρίψει της ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με τη συμφωνία για το αεροσκάφος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία
Ο ποντίφικας και ο διάσημος καλλιτέχνης είχαν μια ιδιαίτερη ιδιωτική συζήτηση στην Ισπανία
Ο ρόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανακρίθηκε για υποθέσεις που αφορούν 13 θύματα
Οι υγειονομικές αρχές αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση
«Δεν αισθάνομαι ήρωας», δήλωσε ο 32χρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.