- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Μαρίν Λεπέν κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ
Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός κάνει λόγο για εκστρατεία πολιτικής εξόντωσης
Γαλλία: Καταδίκη της Μαρίν Λεπέν για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων - Η απόφαση ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πολιτικό της μέλλον
Η Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς και φαβορί για την προεδρία, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη χρηματοδότηση του κόμματός της, Εθνικός Συναγερμός.
Η 56χρονη Μαρίν Λεπέν δεν έχει ακόμη λάβει την ποινή της για την υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αφορούσε μια δεκαετή οικονομική απάτη, μέσω της οποίας ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για μισθούς ευρωβουλευτών χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση εσωτερικών δραστηριοτήτων του κόμματός της.
Η απόφαση αυτή ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πολιτικό μέλλον της Λεπέν. Οι εισαγγελείς έχουν προτείνει την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ, ποινή φυλάκισης και πενταετή απαγόρευση άσκησης δημόσιου αξιώματος, η οποία θα ισχύσει άμεσα, ακόμη και σε περίπτωση έφεσης. Αυτό σημαίνει ότι η Λεπέν μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2027.
Μαζί με τη Λεπέν, άλλοι 24 μέλη του κόμματός της αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω εικονικών συμβάσεων εργασίας. Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο εκτυλίσσεται εδώ και μια δεκαετία, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από τα πολιτικά κόμματα.
Η Λεπέν αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς επιδιώκουν την "πολιτική της εξόντωση". Το κόμμα της έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια, και μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 42% των Γάλλων επιθυμεί τη συμμετοχή της στις επόμενες εκλογές.
(Με πληροφορίες The Times, Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.