- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βέλγιο: Υπεύθυνοι μπαρ ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση 41 γυναικών
Ναρκωτικά στα ποτά των θυμάτων - Σε επικοινωνία μεταξύ τους οι βασικοί ύποπτοι
Υπεύθυνοι μπαρ ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση 41 γυναικών στο Βέλγιο - Έριχναν ναρκωτικά στα ποτά των θυμάτων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς
Οι αρχές του Βελγίου ερευνούν τον φερόμενο βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 41 γυναικών, των οποίων τα ποτά πιστεύεται ότι είχαν νοθευτεί, με τρεις διαχειριστές μπαρ να αναδεικνύονται ως βασικοί ύποπτοι, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.
Οι αρχές στο Βέλγιο θεωρούν ότι οι ύποπτοι ανακάτευαν ναρκωτικές ουσίες στα ποτά των γυναικών, μεταξύ αυτών και κεταμίνη – ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται και για ψυχαγωγικούς λόγους, λόγω των παραισθησιογόνων επιδράσεών του.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι τρεις βασικοί ύποπτοι, που διαχειρίζονται τα καταστήματα όπου φέρεται να διαπράχθηκαν τα περιστατικά στην Κορτράικ, συζητούσαν μεταξύ τους για τις επιθέσεις.
Δεκάδες ταυτοποιημένα θύματα
«Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 41 θύματα για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2024, και η έρευνα συνεχίζεται για την πιθανή ταυτοποίηση και άλλων θυμάτων», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Δυτικής Φλάνδρας, Γκριτ Ντε Πρεστ.
Η Ντε Πρεστ ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς υπόπτους έχει ήδη συλληφθεί.
Ένας δεύτερος πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη, ενώ ένας τρίτος αφέθηκε ελεύθερος μετά από μια σειρά συλλήψεων την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σοβαρές κατηγορίες
Οι άνδρες κατηγορούνται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη χορήγηση επιβλαβών ουσιών, σύμφωνα με την εισαγγελία.
«Οι νεαρές γυναίκες δέχονταν κεράσματα με σφηνάκια αλκοόλ, συχνά με γεύση αμαρέτο, και στη συνέχεια ξυπνούσαν το επόμενο πρωί, ζαλισμένες, σε ένα άγνωστο κρεβάτι ή στο δικό τους, με εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης», δήλωσε ο Τομ Γιάνσενς, άλλος εκπρόσωπος της εισαγγελίας, στη φλαμανδική δημόσια τηλεόραση VRT.
Αντιδράσεις της κυβέρνησης
Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Μπερνάρ Κιντέν, καταδίκασε τις επιθέσεις ως «απαράδεκτες» και άσκησε κριτική στην ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί κεταμίνη.
«Αν ένα ναρκωτικό μπορεί να αποκτηθεί εύκολα και φθηνά, γίνεται ευκολότερο να διαπραχθούν εγκλήματα», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να βγαίνουν με ασφάλεια, όπου θέλουν, όποτε θέλουν», τόνισε.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.