- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Πάνω από 30 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στη «συμμαχία των προθύμων» για την Ουκρανία
Η ΕΕ επιχειρεί συμφωνία για οικονομική και στρατιωτική ενίσχυση στο Κίεβο
Βρετανία: Πάνω από 30 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στη «συμμαχία των προθύμων» για την Ουκρανία
Ένας «σημαντικός αριθμός» χωρών είναι πρόθυμες να παράσχουν ειρηνευτικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, σε περίπτωση επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
Περισσότερες από 30 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στην αποκαλούμενη «συμμαχία των πρόθυμων» προς υποστήριξη της Ουκρανίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στάρμερ.
«Οι δυνατότητες συμβολής θα ποικίλλουν, αλλά αυτή θα είναι μια σημαντική δύναμη, με σημαντικό αριθμό χωρών να παρέχουν στρατεύματα», τόνισε ο εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Να σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολλές τοπικές, γαλλικές εφημερίδες και δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ότι «η Ουκρανία είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος. Εάν ζητά να σταθμεύουν συμμαχικές δυνάμεις στο έδαφός της, αυτό δεν είναι κάτι που εναπόκειται στη Ρωσία να το δεχτεί ή όχι».
Η Ρωσία έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη την ιδέα να σταθμεύουν στην Ουκρανία στρατιώτες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Μακρόν είπε ότι μια ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη θα αποτελείται από «μερικές χιλιάδες στρατιώτες» από κάθε χώρα. Αρκετές ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Όμως, όπως και άλλες πλευρές μιας πιθανής εκεχειρίας, η μορφή που θα έχει αυτή η ειρηνευτική δύναμη παραμένει ασαφής.
Η Βρετανία και η Γαλλία λένε ότι θα μπορούσαν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ενώ και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι είπε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.