- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαβρόφ: Γιατί να κληθεί η Ευρώπη στις διαπραγματεύσεις αφού θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών
Η δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ για τη θέση της Ευρώπης στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έχει θέση στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, διότι θέλει «να συνεχιστεί ο πόλεμος».
«Αν (οι Ευρωπαίοι) καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (…) με την πρόθεση να συνεχίσουν τον πόλεμο, τότε γιατί να τους καλέσουμε;», διερωτήθηκε ο Λαβρόφ, μία ημέρα πριν τις ρωσοαμερικανικές συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία, στη διάρκεια των οποίων θα συζητηθεί κυρίως ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να «αφήσουν πίσω τους τις μη κανονικές σχέσεις» μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον. «Ο Πούτιν και ο Τραμπ συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να αφήσουν πίσω τους τις εντελώς μη κανονικές σχέσεις. Οι πρόεδροι αποφάσισαν ότι ο διάλογος πρέπει να επαναληφθεί» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός. Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει η «σκέψη» η Μόσχα να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στην Ουκρανία στις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Τι είδους εδαφικές παραχωρήσεις θέλετε; Να εγκαταλείψουμε τους ρωσόφωνους ή τις σπάνιες γαίες;», αναρωτήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ρωσία ανακοίνωσε την προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.
Διαβάστε επίσης → Ανάλυση CNN: Απομονωμένη η Ευρώπη ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ θα διαπραγματευτούν άσχημα για την Ουκρανία χωρίς αυτήν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.