- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σουηδία: Αναφορές για νεκρούς από την επίθεση στο σχολείο
Τραυματίας ο δράστης - Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας
Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρηστική επίθεση και επίθεση με βαρύ οπλισμό»
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/2) σε σχολείο στην πόλη Ορεμπρό της Σουηδίας, 200 χλμ. δυτικά της Στοκχόλμης, μετέδωσαν σουηδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.
Την είδηση για πολλούς νεκρούς μετέδωσαν η εφημερίδα Aftonbladet και τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα SVT και TV4. Εκπρόσωπος της Σουηδικής αστυνομίας δεν σχολίασε τις αναφορές για νεκρούς.
Από επίσημες πηγές, η σουηδική αστυνομία, σε νεότερη ενημέρωσή της για το συμβάν, που έκανε λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδας), τόνισε ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι άνδρας και τραυματίστηκε.
Παράλληλα ανέφερε ότι ερευνά τις εγκαταστάσεις του σχολείου και είπε ότι δεν μπορεί σε αυτό το σημείο να δώσει ακριβή απολογισμό νεκρών.
Νωρίτερα, στην πρώτη ενημέρωσή της στις 14:10 τοπική ώρα (15:10 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν στην επίθεση, λέγοντας ότι επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε σχολείο. Πέντε άτομα χτυπήθηκαν. Η κατάστασή τους δεν είναι σαφής. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη», ήταν η ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας νωρίτερα.
Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρηστική επίθεση και επίθεση με βαρύ οπλισμό». Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, ακούστηκαν πυρά από αυτόματα όπλα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την παρουσία ένοπλων αστυνομικών γύρω από ένα κτίριο. Δεν έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί, σύμφωνα με τις αρχές.
Η επίθεση έγινε μέσα σε ένα συγκρότημα σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. «Οι ειδήσεις που έρχονται για επίθεση στο Ορεμπρό είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT, προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικές Aρχές βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικάνοι και η στάση του εκλογικού σώματος
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.