- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή δασμών σε Καναδά, Μεξικό και Κίνα
Ξεκινά ο εμπορικός πόλεμος του Αμερικανού προέδρου - Πώς θα υλοποιηθεί
Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή δασμών σε προϊόντα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την έγκριση δασμών, αφού υποσχέθηκε να επιβάλει δραματικούς φόρους σε αγαθά από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα.
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για έναν επιζήμιο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και τριών από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επίσης απειλήσει να επιβάλει δασμούς κατά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τραμπ: Τρία εκτελεστικά διατάγματα για την επιβολή δασμών
Ο Τραμπ υπέγραψε το Σάββατο τρία εκτελεστικά διατάγματα για την επιβολή δασμών 25% σε όλα τα αγαθά από το Μεξικό και τον Καναδά, ανέφεραν οι New York Times. Ο Τραμπ επέβαλε δασμό 10% στις εξαγωγές πετρελαίου από τον Καναδά, καθώς και δασμό 10% σε είδη από την Κίνα.
Οι Times ανέφεραν ότι οι δασμοί του Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ την Τρίτη. Ένας αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι δασμοί αυτοί περιείχαν μια ρήτρα αντιποίνων που θα ανέβαζε τους αμερικανικούς δασμούς εάν το Μεξικό, ο Καναδάς ή η Κίνα προσπαθούσαν να θέσουν τους δικούς τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει τους δασμούς βάσει του νόμου περί διεθνών οικονομικών εξουσιών έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε την κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ όταν επέβαλε το διάταγμά του, επιρρίπτοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διακίνηση ναρκωτικών στον Καναδά.
Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε: «Πρέπει να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς και είναι καθήκον μου ως πρόεδρος να διασφαλίσω την ασφάλεια όλων. Έδωσα μια υπόσχεση στην προεκλογική μου εκστρατεία να σταματήσω την πλημμύρα των παράνομων αλλοδαπών και των ναρκωτικών που περνούν τα σύνορά μας, και οι Αμερικανοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ αυτού».
🧵President Donald Trump is taking decisive action to protect Americans from the fentanyl crisis. Fentanyl is the leading cause of death for Americans ages 18 to 45.
— The White House (@WhiteHouse) February 1, 2025
Today’s tariff announcement is necessary to hold China, Mexico, and Canada accountable for their promises to halt… pic.twitter.com/qY9X2wx9CT
Οι οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους δασμούς
Οι οικονομολόγοι έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι υψηλότεροι δασμοί θα αυξήσουν τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών για τους Αμερικανούς, επιδεινώνοντας το αυξημένο κόστος ζωής. Ο Τραμπ αναγνώρισε την Παρασκευή ότι οι δασμοί του θα μπορούσαν να προκαλέσουν «προσωρινές βραχυπρόθεσμες διαταραχές».
Είπε ότι ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα καταλάβουν γιατί τους επιβάλλει. «Οι δασμοί δεν προκαλούν πληθωρισμό», υποστήριξε ο Τραμπ. «Προκαλούν επιτυχία».
Η γερουσιαστής της Ουάσινγκτον Πάτι Μάρεϊ έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι δασμοί του Τραμπ θα κοστίσουν στις οικογένειες - κυριολεκτικά. Δεν είναι το Μεξικό ή ο Καναδάς ή η Κίνα που πληρώνουν αυτές τις αυξήσεις, είστε ΕΣΕΙΣ. Και θα το νιώσετε στο πορτοφόλι σας όπου κι αν ψωνίζετε».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
111 παιδιά και 38 υγειονομικοί μεταξύ των θυμάτων - Πάνω από 2.100 τραυματίες σε δύο εβδομάδες μαχών
«Πάνω από 7.000 στόχοι στο Ιράν έχουν χτυπηθεί»
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Πλοίο με σημαία Πακιστάν διέπλευσε κανονικά τα Στενά του Ορμούζ, πιθανόν μετά από συνεννόηση με το Ιράν
Στοιχεία δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προειδοποιηθεί για τις κινήσεις της
Το συγκεκριμένο trend έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσα στο 2025
Όταν οι γονείς της εκλιπαρούσαν για δεύτερη γνώμη, δεν τους άκουσε κανείς - τώρα ο θάνατος της κόρης τους έγινε ο κανόνας
Οι συμμαχίες θα κρίνουν την επικράτηση στον δεύτερο γύρο
Ο Τραμπ πίστεψε την ίδια του την προπαγάνδα, ισχυρίζεται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.