- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Συγγνώμη ζητά η έφηβη που είπε ψέματα και συνέβαλε στη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί
«Σας κατέστρεψα τη ζωή», είπε η 17χρονη στο δικαστήριο
Δολοφονία Σαμουέλ Πατί: Η έφηβη που είπε ψέματα για τον καθηγητή, ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο
Οκτώ άτομα βρίσκονται στο εδώλιο για τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί το 2020. Η έφηβη που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο καθηγητής είχε ζητήσει από μουσουλμάνους μαθητές να φύγουν από την τάξη του πριν δείξει σκίτσα για τον Μωάμεθ, ζήτησε την Τρίτη (26.11) συγγνώμη.
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια», είπε στο δικαστήριο η 17χρονη σήμερα μαθήτρια και πρόσθεσε: «Σας κατέστρεψα τις ζωές, λυπάμαι». Δύο άνδρες δικάζονται επίσης, καθώς διέδωσαν τα ψέματα της ανήλικης για τον Σαμουέλ Πατί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο «να τον στοχοποιήσουν» και να «προκαλέσουν αίσθημα μίσους» για να «προετοιμάσουν το έγκλημα». Και οι δύο άνδρες είναι προφυλακισμένοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με το France 24, η έφηβη υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είπε ψέματα στη μητέρα της για να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο είχε πάρει αποβολή από το σχολείο για δύο ημέρες λόγω της συμπεριφοράς της και των επανειλημμένων απουσιών της. «Ήμουν σε πανικό και άγχος. Της είπα ότι ήμουν στην τάξη και ότι δεν ήμουν ευχαριστημένη με αυτό που συνέβη εκεί, ότι κοιτούσαμε σκίτσα».
Δολοφονία Σαμουέλ Πατί: Η μαθήτρια είχε επαναλάβει τα ψέματά της σε βίντεο στα social media
Ο 65χρονος Abdelhakim Sefrioui, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, είχε δημοσιεύσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο περιέγραφε τον Πατί ως «καθηγητή - κακοποιό». Οργάνωσε επίσης μια «συνέντευξη» με την έφηβη έξω από το σχολείο, ψιθυρίζοντας της τι να απαντήσει. Η μαθήτρια επανέλαβε τα ψέματα. «Νόμιζα ότι κάποιος θα σταματήσει στα ψέματά μου, αλλά κανείς δεν είπε ποτέ ότι δεν ήμουν στο μάθημα», είπε στο δικαστήριο την Τρίτη. Αυτό έγινε μετά τη δολοφονία του Πατί και χρειάστηκε να περάσουν 30 ώρες ανάκρισης μέχρι να ομολογήσει ότι είχε κατασκευάσει τις κατηγορίες. «Ο πατέρας μου λέει ότι πρέπει πάντα να σέβεσαι τους δασκάλους», είπε η 17χρονη.
Η έφηβη καταδικάστηκε σε 18 μήνες με αναστολή τον Δεκέμβριο του 2023, αφού καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.
Να θυμίσουμε ότι ο Σαμουέλ Πατί είχε χρησιμοποιήσει το περιοδικό Charlie Hebdo ως μέρος ενός μαθήματος ηθικής για να συζητήσει τους νόμους της ελευθερίας του λόγου στη Γαλλία. Η δολοφονία του έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες αφότου το Charlie Hebdo αναδημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Το περιοδικό δέχθηκε επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές που σκότωσαν 12 άτομα.
Με πληροφορίες από France24
Διαβάστε επίσης → Η δίκη για τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.