Κοσμος

Σαμουέλ Πατί: 13χρονη μαθήτρια είχε πει ψέματα για τον καθηγητή

Δεν βρισκόταν στην αίθουσα όταν ο Πατί έδειξε τα σκίτσα του Μωάμεθ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδήλωση για τη δολοφονία Σαμουέλ Πατί
Διαδήλωση για τη δολοφονία Σαμουέλ Πατί © EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ψέματα είχε πει η 13χρονη μαθήτρια, ο πατέρας της οποίας ξεκίνησε την διαμαρτυρία που οδήγησε στη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί στη Γαλλία.

Νέες εξελίξεις είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή, Σαμουέλ Πατί. Να θυμίσουμε πως ο Πατί βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Οκτώβριο όταν αποκεφαλίστηκε από νεαρό Μουσουλμάνο, με την «κατηγορία» ότι έδειχνε στους μαθητές του σατυρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Το συμβάν είχε διαμηνύσει μία 13χρονη μαθήτρια του Πατί, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στη μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας. Σύμφωνα με τα τότε λεγόμενά της, όπως είχαν αναπαραχθεί από τα γαλλικά ΜΜΕ, είχε πει: «Δεν είδα τα σκίτσα, μου τα έδειξε ένα κορίτσι στην τάξη μου». Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριζε, ο Πατί ζήτησε από τους μουσουλμάνους μαθητές αν ενοχληθούν να κλείσουν τα μάτια τους ή να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Όταν εκείνη δεν δέχθηκε, αποβλήθηκε από το σχολείο.

Ήταν ο πατέρας αυτής της κοπέλας που ξεκίνησε την online καμπάνια διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά του καθηγητή, βασισμένος στα λόγια της κόρης του. Αυτός αποκάλυψε το όνομα του καθηγητή αλλά και το σχολείο όπου εργαζόταν.

Με βάση αυτές ακριβώς τις πληροφορίες, ο 18χρονος φανατικός Μουσουλμάνος Αμπντουλάχ Ανζόροφ αποκεφάλισε τον Πατί και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις, η 13χρονη μαθήτρια είχε αποβληθεί από το σχολείο μία ημέρα πριν γίνει το συμβάν αυτό στο μάθημα του Πατί, εξαιτίας των συνεχόμενων απουσιών της.

Στην κατάθεσή της που διέρρευσε στον Τύπο, το κορίτσι παραδέχεται ότι επινόησε την ιστορία προκειμένου να μην απογοητεύσει τον πατέρα της, ο οποίος αμέσως ανέβασε δύο βίντεο στα κοινωνικά μέσα βασισμένος στους ισχυρισμούς της κόρης του.

«Είπε ψέματα διότι ένιωσε παγιδευμένη σε ένα σπιράλ καθώς οι συμμαθητές της της ζήτησαν να γίνει η εκπρόσωπός τους», λέει τώρα ο δικηγόρος της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ